The Surgery is an organic and modern take on the old fashioned ‘against the grain’ Farell Grimshaw design of the ‘close-knit’ Claudia Place.

A young couple and their two daughters adopted a derelict clinic ‘foreign to its surroundings’, with the intention of creating a permeable, bright and serene home.

The 3 LDK embeds the element of verticality through the louvre design and steel cladding, reflecting the form of the surrounding nature. The inside flows out into the various green spaces such as the ground floor court yard, the little plant garden and a rooftop zen garden, resonating the value and importance of well-being.

SITE + 3D VIEWS

SITE + 3D VIEWS

 
GROUND + FIRST FLOOR PLANS

GROUND + FIRST FLOOR PLANS

SECOND, THIRD + ROOF PLANS

SECOND, THIRD + ROOF PLANS

FRONT + REAR ELEVATIONS

FRONT + REAR ELEVATIONS

SIDE ELEVATION

SIDE ELEVATION

SECTION

SECTION